Voor een softwareontwikkelaar uit Den Bosch ben ik aan de slag gegaan met Zoekmachine optimalisatie (SEO). De klant heeft het Pro Pakket afgenomen. Onderstaande cijfers en grafieken zijn de resultaten van 1,5 jaar samenwerking.

Situatie

Online succes is een combinatie van een goed aanbod, een moderne website, slimme conversiemiddelen en relevant verkeer. Al voor de samenwerking was er een moderne website aanwezig met goede conversiemiddelen. Organisch verkeer vanuit Google bleef echter uit. De vraag was dan ook om door middel van hogere posities in Google voor relevante zoekwoorden meer organische bezoekers te genereren.

Aanpak

  • Maand 1: SEO-analyse en zoekwoordenonderzoek uitgevoerd en een plan van aanpak en contentkalender opgesteld voor de komende maanden.
  • Maand 2: De technische fouten opgelost en de aanwezige dienstenpagina’s geoptimaliseerd.
  • Maand 3 en verder: Elke maand schrijf en publiceer ik nieuwe SEO-landingspagina’s en SEO-blogartikelen. Ook werk ik maandelijks aan linkbuilding en voer ik on-site optimalisaties door op het gebied van SEO.

Resultaat

In december 2018 ben ik begonnen met de analyse en de strategie. De website zag tot die tijd gemiddeld 180 tot 220 organische sessies per maand. Anderhalf jaar later, in maart 2020, genereren we organische 1814 sessies per maand. Dat is een groei van 900%.

Resultaat 1

Voor de samenwerking was organisch verkeer goed voor 43,5% van het totale verkeer. In maart 2020 zijn bezoekers via Google 83,7% van het totale websiteverkeer.

Resultaat 2

In Google Search Console is dezelfde groei terug te zien.

Resultaat 3

Jouw SEO verbeteren?

Wil je ook beter gevonden worden, meer relevante bezoekers naar je website trekken en uiteindelijk meer klanten genereren? Ik help je graag!

Bekijk mijn SEO-dienstenpagina of neem direct contact op!

Meer cases: