Voor een lokale zonnepanelen installateur ben ik aan de slag gegaan met Zoekmachine marketing (SEO, SEA en conversie-optimalisatie). De klant heeft het Basic Pakket afgenomen. Onderstaande cijfers en grafieken zijn de resultaten van 1 jaar samenwerking.

Situatie

Voordat ik in beeld kwam, genereerde deze klant voornamelijk leads via een leadverzamelaar: een tussenpartij die offertes opvraagt bij verschillende installateurs en alleen de laagste prijs doorstuurt naar de consument. Om een nieuwe klus te scoren moest er flink gezakt worden in prijs én een percentage afgestaan worden aan de tussenpartij. Door middel van zoekmachine marketing zou hier verandering in moeten komen.

Op het moment dat ik startte met mijn werkzaamheden werd de bedrijfsnaam en url gewijzigd. Hierdoor is er geen data inzichtelijk van voor mijn aanwezigheid.

Aanpak

  • Maand 1: SEO-analyse en zoekwoordenonderzoek uitgevoerd en een plan van aanpak en contentkalender opgesteld voor de komende maanden.
  • Maand 2: De technische fouten opgelost en de aanwezige webpagina’s geoptimaliseerd.
  • Maand 3 t/m 5: Elke maand schrijf en publiceer ik nieuwe SEO-landingspagina’s. Ook werk ik maandelijks aan linkbuilding en voer ik optimalisaties door op het gebied van SEO en SEA.
  • Maand 6: SEA-campagne aangemaakt en opgestart
  • Maand 7 en verder: Elke maand schrijf en publiceer ik nieuwe SEO-landingspagina’s. Ook werk ik maandelijks aan linkbuilding en voer ik optimalisaties door op het gebied van SEO en SEA.

Resultaten

In één jaar tijd van 97 organische sessies per maand gegroeid naar 249 organische sessies per maand. Dat is een groei van 156%.

Het totale websiteverkeer is gegroeid van 233 sessies per maand naar 667 sessies per maand. Dat is een groei van 186%.

Resultaat 1

Het aantal conversies in één jaar tijd van 0 naar 16 aanvragen per maand gestegen.

Resultaat 2

De klant geeft aan de leadverzamelaar vanaf dit jaar niet meer nodig te hebben. Hij heeft meer klanten én kan een hogere prijs per installatie vragen. Zo verdient de investering in mijn dienstverlening zichzelf terug.

Zoekmachine marketing inzetten?

Wil je ook aan de slag met zoekmachine marketing om jouw website beter vindbaar te maken en meer leads en klanten te genereren? Ik help je graag!

Bekijk mijn zoekmachine marketing dienstenpagina of neem direct contact op!

Meer cases: