Blogabonnement

Wil je regelmatig nieuwe blogs publiceren op je website, maar heb je weinig tijd, geen vlotte pen of niet genoeg kennis van SEO om je blogberichten te laten scoren in Google? Dan is een blogabonnement voor jou de juiste keuze!

Contentmarketing

Blogabonnementen

Elke maand één of meer nieuwe blogs laten schrijven? Ik onderzoek wat jouw doelgroep wil weten, schrijf een vlotte tekst en publiceer de blogs op je website. Een losse blog of afwijkend abonnement is ook mogelijk. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

Alle blogabonnementen zijn exclusief btw en opstartkosten. Opstart bedraagt eenmalig: €225 voor starter, €425 voor basic en €800 voor het pro-abonnement. De opstart bestaat uit een zoekwoordenonderzoek, concurrentie-onderzoek en het opstellen van de blogkalender.

Mijn werkwijze

Topposities in Google komen niet zo maar uit de lucht vallen. Research, goed schrijfwerk én SEO dragen allemaal bij aan het succes! Daarom volg ik bij elke samenwerking onderstaande stappen:

Stap 1: Kennismaking

Tijdens de kennismaking bespreken we je doelen, je belangrijkste diensten of producten, je doelgroep, de online concurrentie en bepalen we de thema's waarover we gaan bloggen.

Afhankelijk van het budget bepalen we hoeveel blogartikelen er elke maand geschreven en gepubliceerd zullen worden.

Stap 2: Research

Op basis van de besproken thema's, data uit Google Search Console en inzichten uit mijn eigen SEO tools voer ik een uitgebreid zoekwoordenonderzoek uit. Dit onderzoek vormt de basis voor de onderwerpen waarover we zullen gaan bloggen.

Na het zoekwoorden onderzoek, voer ik een concurrentie-onderzoek uit om te bepalen hoe zinvol het is om een artikel te schrijven over een bepaald onderwerp. Over sommige onderwerpen is namelijk al zo veel goede content geschreven dat het erg lastig wordt om daar nog op te scoren. Zonde van de tijd, energie en je budget.

Stap 3: Blogkalender

Ik maak een lijst van de onderwerpen waar ik wél kansen zie om op te scoren. Na overleg stel ik een definitieve blogkalender op. Deze blogkalender fungeert als planning voor het komende half jaar.

Waarom een half jaar? Omdat Google (helaas) vaak wat tijd nodig heeft om te beseffen dat een nieuw artikel inderdaad het beste is wat ooit geschreven is over dit onderwerp. Het kan daarom een tijdje duren voordat het artikel een hoge positie haalt. Om die reden ga ik samenwerkingen van minimaal zes maanden aan.

Wil je tussendoor (om wat voor reden dan ook) toch de samenwerking beeïndigen, dan is dat uiteraard mogelijk.

Stap 4: Blogservice

Wanneer we het eens zijn over de blogonderwerpen, start ik met het maandelijks schrijven en publiceren van de artikelen.

Voordat ik aan een blogartikel begin, stuur ik je een opzet van het artikel. Op basis van deze opzet geef jij in enkele zinnen jouw input als expert over dit onderwerp. Ik schrijf vervolgens een artikel van 600 tot 800 woorden. Jij controleert het blogartikel en geeft aan wat er niet helemaal klopt, wat je nog mist of wat je liever anders zou zien. Na de correctieronde laat ik je het eindresultaat zien. Nadat jij het gecheckt heb, plaats ik het artikel op je website.

Bij het publiceren zorg ik dat de artikelen SEO-technisch perfect in elkaar steken. Ik verrijk de artikelen met twee (of meer) rechtenvrije afbeeldingen en (waar mogelijk en mits relevant) embed video. Als je wilt, deel ik de blog na publicatie ook op je social media kanalen.

Na een half jaar komen we weer bij elkaar en bespreken we de voortgang en resultaten.

Voorbeelden

Ik schrijf niet zomaar ergens over, ga eerst op zoekwoorden die jouw doelgroep gebruikt. Onderstaand enkele voorbeelden van blogs die nog altijd hoog in Google staan!

blogvoorbeeld

Zo toon je analytisch vermogen aan tijdens een sollicitatie

Focus zoekwoord:
analytisch vermogen

Zoekopdrachten per maand: 2400
Behaalde positie in Google: 1

Lees het artikel

blogartikel-mm

Hoe maak je een app? Van idee tot applicatie in 8 stappen

Focus zoekwoord:
hoe maak je een app

Zoekopdrachten per maand: 480
Behaalde positie in Google: 1

Lees het artikel

blog-laten-schrijven-marketing

Wat is de beste vloer voor vloerverwarming?

Focus zoekwoord:
beste vloer voor vloerverwarming

Zoekopdrachten per maand: 320
Behaalde positie in Google: 1

Lees het artikel

Blogabonnement afnemen?

Vragen over mijn blog-pakketten? Of wil je één van bovenstaande blogabonnementen afnemen? Vul onderstaand contactformulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een reactie.