Online marketing specialist

Je bedrijf gaat als een speer, maar online kom je nog niet helemaal mee. Slechts enkele bezoekers op je website en niemand die contact met je opneemt. Tijd voor verandering!

Voor een vast bedrag per maand ga ik als freelance online marketeer voor je aan de slag. Meer relevante bezoekers naar je website, meer contactaanvragen, meer naamsbekendheid en uiteindelijk.. meer klanten!

zoekmachine optimalisatie

Wat is online marketing?

Online marketing – of internet marketing – is een breed begrip. In het kort gaat het om de promotie van jouw producten of diensten via het internet.

Er zijn veel mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen en veel kanalen om uit te kiezen. Bijvoorbeeld door gevonden te worden in de zoekresultaten van Google (SEO en SEA), met online advertenties, social media, contentmarketing en e-mailmarketing. De juiste mix en op het juiste moment zichtbaar zijn is de sleutel tot succes!

Waarom investeren in online marketing?

Tegenwoordig is iedereen handig met computers en heeft iedereen een smartphone op zak met supersnel toegang tot internet. Het zoeken naar informatie en het afnemen van producten en diensten verplaatst zich in rap tempo van offline naar online.

Mensen gaan tegenwoordig liever zelf online op zoek dan dat ze zich laten beïnvloeden door ouderwetse reclames op tv of in print. Voor toekomstbestendige bedrijven is online marketing daarom belangrijker dan ooit.

Mijn online marketing aanpak

Online marketing is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Mijn online aanpak bestaat in de basis uit onderstaande drie stappen.

  1. Maak een website waarop je je producten of diensten omschrijft.
  2. Genereer relevant verkeer richting je website.
  3. Converteer websitebezoekers naar leads of klanten.

Deze stappen kan ik als freelance online marketeer voor je uitvoeren. Ik maak een gloednieuwe WordPress website voor je of optimaliseer je bestaande website.

Door vervolgens de juiste online kanalen in te zetten, verleid ik jouw doelgroep om je website te bezoeken.

En door slimme conversiemiddelen en contactformulieren aan je website toe te voegen, worden deze anonieme bezoekers geconverteerd naar nieuwe klanten of leads. Easy!

zoekmachine optimalisatie uitbesteden

Diensten

Online marketing wordt een succes door te focussen op de juiste kanalen en activiteiten. Voor (een mix van) onderstaande diensten kun je bij mij terecht.

e

Online strategie

Een succesvolle online marketing campagne begint met een goede strategie. Een doelgerichte aanpak op basis van data, best practises en jarenlange ervaring.

f

Conversie-optimalisatie

Verleid bezoekers van je website om contact op te nemen of diensten af te nemen met formulieren, strategisch geplaatste call-to-actions en slimme conversiemiddelen.

*

Remarketing

Bereik eenmalige bezoekers van je website nogmaals met slimme advertenties op social media. Remarketing is een krachtig middel om twijfelaars alsnog over te halen.

U

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Hoge posities in de organische resultaten van zoekmachines voor relevante zoekwoorden. Zoekmachine optimalisatie is een duurzame keuze.

i

Blogartikelen

Blogs laten schrijven is een slimme manier om meer verkeer naar je website te trekken. Onderzoek wat er al geschreven is over een onderwerp en schrijf een nóg beter stuk.

Webdesign

Een moderne website is de basis van online marketing. Het is de plek waar potentiële nieuwe klanten een eerste indruk van jouw organisatie krijgen. En zo’n indruk is mega belangrijk!

Zoekmachine adverteren (SEA)

Advertenties bovenaan de zoekresultaten voor strategisch gekozen zoekwoorden. Voor snel resultaat kies je voor SEA.

SEO teksten

Hogere posities in Google en meer relevante bezoekers op je webpagina’s. Het begint allemaal met goede SEO teksten op basis van uitgebreid zoekwoordenonderzoek.

Werkwijze

Om te zorgen dat jouw online marketing doelstelling behaald worden en je budget effectief besteed wordt, heb ik onderstaande werkwijze ontwikkeld.

Stap 1: Intake

In een eerste kennismaking bespreken we jouw doelen, je ervaring met online marketing, de belangrijkste diensten of producten, je ideale doelgroep, je USP’s, de concurrentie, je budget en de KPI’s. Jouw input vormt de basis voor de online marketing strategie.

Stap 2: Online strategie

In de eerste maand van de samenwerking stel ik een online strategie voor jouw onderneming op. Op basis van de intake, beschikbare data, bevindingen uit mijn eigen tools, best practises en ervaring stel ik een op maat gemaakte strategie voor je op.

Deze strategie bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Website analyse
  2. SEO-analyse
  3. SEA-analyse
  4. Zoekwoordenonderzoek
  5. Concurrentie-analyse
  6. Online strategie
  7. Plan van aanpak

In het plan van aanpak omschrijf ik een plan voor de komende zes maanden om jouw online doelstellingen te behalen. Afhankelijk van je budget kan er meer of minder gedaan worden.

Stap 3: Online marketing service

Nadat we de strategie hebben besproken, ga ik meteen aan de slag met implementatie: het verbeteren van de website, de creatie van content, het opstarten van advertentie campagnes, enzovoort. Alles wat in het plan van aanpak beschreven staat en waar we het beiden over eens zijn.

In de maanden daarna blijf ik de website verder uitbreiden volgens het plan van aanpak en de lopende campagnes optimaliseren.

Maandelijks ontvang je een transparant overzicht van de uitgevoerde werkzaamheden en resultaten en bespreken we de voortgang.

Stap 4: Evaluatie

Na een half jaar komen we weer bij elkaar om de samenwerking te bespreken. Zijn de opgestelde KPI’s behaald? Wat ging goed? Wat kon beter? Samen besluiten we of we de samenwerking voortzetten.

Online marketing pakketten

Of je nu alleen lokaal meer online zichtbaarheid wilt, of de concurrentie aan wilt gaan met de top in jouw branche – voor elk doel is een passend online marketing pakket beschikbaar. Een afwijkend pakket of losse opdracht is natuurlijk ook mogelijk. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Specialist of online marketing bureau inschakelen?

Een online marketing specialist inhuren heeft een aantal voordelen ten opzichte van een bureau. Zo heb ik als zelfstandige bijvoorbeeld geen nutteloze overheadkosten die doorberekend worden aan jou als klant. Je budget wordt dus zeer effectief besteed!

Ook heb ik de volledige controle over het project. Ik weet alle ins en outs en ben niet slechts verantwoordelijk voor een klein stukje van de online strategie. Hierdoor kan ik alle eindjes moeiteloos aan elkaar knopen en zijn alle communicatie-uitingen met elkaar in lijn.

Zoals je misschien ook een mannetje voor de boekhouding hebt en een mannetje die je kan bellen als er iets kapot is in huis, ben ik jouw online marketing mannetje. Niet via een accountmanager, maar gewoon direct contact met je internet marketing specialist.

zoekmachine optimalisatie uitbesteden

Direct resultaat na een paar belangrijke aanpassingen! Sinds Stefan met onze website aan de slag is gegaan, weten steeds meer mensen ons online te vinden en ontvangen we meer contactaanvragen dan ooit tevoren.

Jan Hofman

NPS Duurzaam

Met minimale middelen weet Stefan maximaal resultaat te boeken. Het doel was om mijn onderneming lokaal goed vindbaar te maken. En dat is gelukt! Sinds de optimalisatie van mijn website weten steeds meer mensen mijn bedrijf online te vinden en ontvang ik wekelijks nieuwe contactaanvragen.

Petra van Alphen

Saliance

Online marketing uitbesteden?

Ben je overtuigd van mijn werkwijze en wil je mij als online marketing specialist inhuren? Neem vrijblijvend contact met me op om jouw situatie of vraagstuk te bespreken.