SEO Copywriting

Hoger scoren in Google, meer gratis verkeer naar je website en meer online sales of leads genereren?Het begint met sterke SEO copywriting.

Als freelance SEO copywriter help ik je graag!

Op deze pagina lees je wat goede SEO copy is en wat ik voor je zou kunnen doen. Wil je je jouw SEO teksten door een ervaren copywriter laten schrijven? Neem dan contact met op om jouw project te bespreken!

Contentmarketing
Wat is contentmarketing

Waarom een SEO copywriter?

SEO bestaat in het kort uit drie pijlers: website-techniek, autoriteit en content. Een SEO copywriter richt zich op de laatste van deze drie onderdelen: de content op je webpagina’s.

Bij SEO copywriting wordt niet alleen geschreven voor je bezoekers, maar ook voor de zoekmachines die jouw website scannen en de verschillende webpagina’s indexeren. Zoekmachines scannen de tekst op een webpagina en besluiten op basis van de woorden die erop staan waar deze pagina over gaat. Door relevante en strategisch gekozen zoekwoorden te gebruiken, zul je vindbaar worden wanneer jouw doelgroep op zoek gaat naar de informatie, producten of diensten die op jouw website te vinden zijn.

Een goede SEO copywriter richt zich volledig op de potentiële klant. Welke zoekwoorden gebruikt hij om informatie, producten of diensten te vinden? Wat wil hij allemaal weten over dit onderwerp? Een ervaren SEO copywriter schrijft niet wat het bedrijf graag wil vertellen, maar wat de doelgroep wil weten. Onderzoek is een dan ook belangrijk onderdeel van het succes van SEO copywriting.

Onderdelen van goede SEO copy

Een SEO copywriter richt zich niet alleen op de (potentiële) lezers van een webtekst, maar schrijft ook voor zoekmachines als Google. Goede SEO copy bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Foutloze en prettig leesbare tekst
 • Op basis van een strategisch gekozen focus zoekwoord
 • En aanvullende zoekwoorden en synoniemen
 • Met een geoptimaliseerde meta-titel en meta-omschrijving
 • En geoptimaliseerde H1, H2 en H3 koppen en url
 • Relevante afbeeldingen met geoptimaliseerde alt-tags
 • Interne links naar andere relevante pagina’s binnen de website
 • Relevante externe links voor verdieping of bronvermelding

Soorten SEO copywriting

Wil je SEO copywring uitbesteden aan een ervaren specialist? Ik help je graag bij de productie van verschillende soorten SEO webteksten.

i

Blogartikel

Blogs laten schrijven is een slimme manier om meer verkeer naar je website te trekken. Onderzoek wat er al geschreven is over een onderwerp en schrijf een nóg beter stuk.

f

Categoriepagina

Laat je bezoekers weten wat voor moois er allemaal te koop is in jouw webwinkel én trek ondertussen nieuwe bezoekers aan die op zoek zijn naar producten, merken of variaties.

Dienstenpagina

Vertel wat je doet, hoe je dat doet en waarom jij dit zo goed kan. Met strategische SEO copy trek je bezoekers als een magneet naar je dienstenpagina’s toe.

Homepage

Wees niet alleen vindbaar op je eigen merknaam, maar ook op non-branded keywords die jouw dienstverlening of productaanbod samenvatten.

Productpagina

Overtuig je terugkerende bezoekers om tot aankoop over te gaan met een aantrekkelijke tekst én trek nieuwe bezoekers aan door de juiste woorden te gebruiken.

U

Landingspagina

Teksten voor pagina’s die niet in voorgaande categorieën vallen. Denk aan locatiepagina’s en andere informatieve pagina’s waar jouw doelgroep op zoekt.

Waarom Steef The Brave?

Als ondernemer schakel je voor allerlei zaken specialisten in. Voor de boekhouding, de marketing en voor de schoonmaak van je kantoor. En dus ook voor het schrijven van je SEO webteksten! Enkele redenen om mij te kiezen als SEO copywriter:

 • Bewezen topposities in Google. Vraag naar voorbeelden!
 • Frisse schrijfstijl. Geen ouderwets taalgebruik of langdradig gezwets.
 • Ik begrijp dat webteksten geen doel op zich zijn, maar een middel om meer verkopen of leads te genereren.
 • SEO is mijn vak. Ik begrijp Google een stuk beter dan een traditionele copywriter die SEO er ook wel even bij doet.
 • Ik baseer mijn teksten altijd op gedegen onderzoek en ga voor #1 in Google.

Tarieven

Tarieven voor het laten schrijven van SEO copy beginnen bij €75,- (ex btw). De exacte kosten zijn van aantal zaken afhankelijk.

 • Om wat voor soort SEO teksten gaat het?
 • Is er al zoekwoordenonderzoek gedaan?
 • Om hoeveel pagina’s gaat het?
 • Informatie, bronnen en specialistische input aanwezig?

Neem contact op om jouw project te bespreken. Aan de hand van jouw input maak ik een offerte en prijs op maat.

SEO copywriting uitbesteden?

Wil je je SEO copywriting uitbesteden aan een ervaren specialist? Schakel mij in als freelance SEO copywriter. Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel als ik kan contact met je op.