SEO-Tekstschrijver

Hogere posities in Google, meer relevante bezoekers op je website en meer verkopen en leads. Het begint allemaal met goede SEO teksten. Als freelance SEO-tekstschrijver help ik je graag!

Op deze pagina lees je wat een goede SEO-tekst is en wat ik voor je kan doen. Neem contact op om jouw SEO-teksten te laten schrijven door een ervaren specialist!

Contentmarketing
Wat is contentmarketing

Waarom een SEO-tekstschrijver?

Zoekmachine optimalisatie (SEO) bestaat uit drie onderdelen: website-techniek, autoriteit en content. Een SEO-tekstschrijver richt zich op de laatste van deze drie: de content op je webpagina’s. Hierbij wordt niet alleen rekening gehouden met de ervaring van je bezoekers, maar ook met de zoekmachines die jouw website scannen en je pagina’s indexeren.

Zoekmachines scannen de tekst op een pagina en besluiten op basis van opbouw en woordgebruik waar deze pagina over gaat. Strategisch gekozen zoekwoorden helpen je om vindbaar te worden op de woorden die jouw doelgroep gebruikt om de informatie, producten of diensten te vinden die jij aanbiedt.

Waar een normale tekstschrijver vaak schrijft wat hij of zij (of de opdrachtgever) graag wil vertellen, richt een goede SEO-schrijver zich volledig op de potentiële klant en zijn of haar vragen in de customer journey. In welke onderwerpen rondom dienstverlening of producten die jij verkoopt, is hij geïnteresseerd? Welke zoekwoorden gebruikt hij om informatie, producten of diensten te vinden? Wat wil hij allemaal weten over dit onderwerp? Onderzoek is een belangrijk onderdeel van het succes van een SEO-tekst.

Uit welke onderdelen bestaat een goede SEO-tekst?

Een SEO-tekstschrijver richt zich niet alleen op de (potentiële) lezers van een tekst, maar houdt ook rekening met zoekmachines als Google. Een succesvolle SEO-tekst bestaat onder uit de volgende onderdelen:

 • Foutloze en prettig leesbare tekst
 • Op basis van een strategisch gekozen focus zoekwoord
 • En aanvullende zoekwoorden en synoniemen
 • Met een geoptimaliseerde meta-titel en meta-omschrijving
 • En geoptimaliseerde H1, H2 en H3 koppen en url
 • Relevante afbeeldingen met geoptimaliseerde alt-tags
 • Interne links naar andere pagina’s op de website
 • Externe links naar autoriteit websites

Soorten SEO-teksten

JouwSEO-teksten laten schrijven door een ervaren specialist? Ik kan je helpen bij de productie van verschillende soorten teksten.

Homepage

Wees niet alleen vindbaar op je eigen merknaam, maar ook op non-branded keywords die jouw platform, dienstverlening of productaanbod perfect samenvatten.

f

Categoriepagina

Laat je bezoekers weten wat voor moois er allemaal te koop is in jouw webwinkel én trek ondertussen nieuwe bezoekers aan die op zoek zijn naar producten, merken of variaties.

Dienstenpagina

Vertel wat je doet, hoe je dat doet en waarom jij dit zo goed kan. Met strategische SEO teksten trek je bezoekers als een magneet naar je dienstenpagina’s toe.

i

Blogartikel

Blogs laten schrijven is een slimme manier om meer verkeer naar je website te trekken. Onderzoek wat er al geschreven is over een onderwerp en schrijf een nóg beter stuk.

Productpagina

Overtuig je terugkerende bezoekers om tot aankoop over te gaan met een aantrekkelijke tekst én trek nieuwe bezoekers aan door de juiste woorden te gebruiken.

U

Landingspagina

Teksten voor pagina’s die niet in voorgaande categorieën vallen. Denk aan locatiepagina’s en andere informatieve pagina’s waar jouw doelgroep op zoekt.

Sinds afgelopen maand werk ik samen met Steef. Hij schrijft blogs voor ons én hoe. Ik lever onderwerpen aan en hij schrijft deze SEO-wise. De samenwerking verloopt soepel: snel schakelen, duidelijke structuur in schrijfproces en leuke eigen inbreng in de onderwerpen die ik aanlever. Zeker weten een aanrader!

Samuel Karremans

Brunel

Heel fijn om samen te werken met een SEO-specialist die geheel zelfstandig met kwalitatief goede content komt. Zelfs in niches waar hij zelf geen expert in is, heel knap! Goede content voor een eerlijke prijs.

Joris van der Wijst

Impact Ondernemers

Stefan is mega creatief. Hij heeft bij Red Panda een super snelle leercurve gehad en heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een allround contentmarketeer. Knap hoe hij zich kan verplaatsen in onze klanten en hun online propositie kan verbeteren.

Jordi Bron

Red Panda

Waarom Steef The Brave?

Als ondernemer schakel je overal specialisten voor in. Voor de boekhouding, voor je contracten en voor de schoonmaak van je kantoor. En dus ook voor het schrijven van je SEO webteksten! Enkele redenen om voor mij te kiezen als SEO tekstschrijver:

 • Bewezen topposities in Google. Vraag naar voorbeelden!
 • Frisse schrijfstijl. Geen oubollig taalgebruik of langdradig geneuzel.
 • Ik begrijp dat webteksten een middel zijn om meer verkopen of leads te genereren en geen doel op zich.
 • SEO is mijn specialiteit. Ik begrijp Google een stuk beter dan een traditionele tekstschrijver die SEO er ook wel even bij pakt.
 • Ik baseer mijn teksten altijd op basis van gedegen onderzoek en ga voor #1 in Google.

Tarieven

Tarieven voor het laten schrijven van SEO teksten beginnen bij €75,- (ex btw). De exacte kosten zijn van aantal zaken afhankelijk.

 • Om wat voor soort SEO teksten gaat het?
 • Om hoeveel pagina’s gaat het?
 • Is er al zoekwoordenonderzoek gedaan?
 • Informatie, bronnen en specialistische input aanwezig?

Neem contact op om jouw project te bespreken. Aan de hand van jouw input maak ik een offerte en prijs op maat.

SEO-teksten laten schrijven?

Wil je je SEO-teksten uitbesteden aan een ervaren specialist? Schakel mij in als freelance SEO-tekstschrijver. Vul het formulier in en ik stuur je zo snel mogelijk een reactie.