Zoekmachine marketing

Mensen gebruiken zoekmachines om online producten, diensten en informatie te vinden. Zoekmachine marketing is een effectieve manier om je doelgroep op het juiste moment te bereiken.

Door een slimme combinatie van SEO en SEA in te zetten, zorg ik voor meer relevante websitebezoekers, meer contactaanvragen, meer naamsbekendheid en uiteindelijk.. meer klanten!

zoekmachine optimalisatie

Wat is zoekmachine marketing?

Zoekmachine marketing is de promotie van jouw producten of diensten in zoekmachines als Google. We maken onderscheid tussen organische en betaalde resultaten.

Door te investeren in SEO (Search Engine Optimization) worden hoge posities in Google gerealiseerd voor relevante zoektermen. Het kan alleen een tijdje duren voor die posities behaald zijn. Om je doelgroep in de tussentijd tóch te bereiken, kunnen we SEA (Search Engine Advertising) inzetten.

Waarom zoekmachine marketing inzetten?

Tegenwoordig is iedereen handig met computers en heeft iedereen een smartphone op zak met supersnel toegang tot internet. Het zoeken naar informatie en het afnemen van producten en diensten verplaatst zich in rap tempo van offline naar online.

Mensen gaan tegenwoordig liever zelf online op zoek dan dat ze zich laten beïnvloeden door ouderwetse reclames op tv of in print. Dat doen ze door middel van zoekmachines. Door zoekmachine marketing in te zetten, zorg je dat je zichtbaar bent op het juiste moment!

SEA / SEO

Diensten

Zoekmachine marketing bestaat uit verschillende diensten en onderdelen. Voor onderstaande diensten kun je bij mij terecht.

e

Online strategie

Een succesvolle zoekmachine campagne begint met een goede strategie. Een doelgerichte aanpak op basis van data, best practises en jarenlange ervaring.

f

Conversie-optimalisatie

Verleid bezoekers van je website om contact op te nemen of diensten af te nemen met formulieren, strategisch geplaatste call-to-actions en slimme conversiemiddelen.

*

Remarketing

Bereik eenmalige bezoekers van je website nogmaals met slimme advertenties op social media. Remarketing is een krachtig middel om twijfelaars alsnog over te halen.

U

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Hoge posities in de organische resultaten van zoekmachines voor relevante zoekwoorden. Zoekmachine optimalisatie is een duurzame keuze.

i

Blogartikelen

Blogs laten schrijven is een slimme manier om meer verkeer naar je website te trekken. Onderzoek wat er al geschreven is over een onderwerp en schrijf een nóg beter stuk.

Webdesign

Een moderne website is de basis van online marketing. Het is de plek waar potentiële nieuwe klanten een eerste indruk van jouw organisatie krijgen. En zo’n indruk is mega belangrijk!

Zoekmachine adverteren (SEA)

Advertenties bovenaan de zoekresultaten voor strategisch gekozen zoekwoorden. Voor snel resultaat kies je voor SEA.

SEO teksten

Hogere posities in Google en meer relevante bezoekers op je webpagina’s. Het begint allemaal met goede SEO teksten op basis van uitgebreid zoekwoordenonderzoek.

Mijn aanpak

Zoekmachine marketing is in de basis helemaal niet zo moeilijk. Mijn aanpak bestaat in feite uit drie stappen:

  1. Maak een website waarop je je producten of diensten omschrijft.
  2. Genereer relevant verkeer richting de website.
  3. Converteer websitebezoekers naar leads of klanten.

Ik optimaliseer je bestaande website of maak een gloednieuwe WordPress website voor je.

Door SEA en SEO in te zetten, bereiken we je doelgroep op het moment dat zij op zoek gaan naar de diensten, producten of informatie die jij aanbiedt.

En met slimme conversiemiddelen en contactformulieren aan je website toe te voegen, worden deze anonieme bezoekers geconverteerd naar nieuwe klanten of leads. Easy!

zoekmachine optimalisatie uitbesteden

Zoekmachine marketing pakketten

Wil je je volledige zoekmachine marketing uitbesteden? Neem dan één van mijn pakketten af. Een afwijkend pakket of losse opdracht is natuurlijk ook mogelijk. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Werkwijze

Om te zorgen dat jouw doelstellingen bereikt worden en je budget effectief besteed wordt, volg ik onderstaande werkwijze.

Stap 1: Intake

In een eerste kennismaking bespreken we jouw doelen, je ervaring met online marketing, de belangrijkste diensten of producten, je ideale doelgroep, je USP’s, de concurrentie, je budget en de KPI’s. Jouw input vormt de basis voor de online strategie.

Stap 2: Online strategie

In de eerste maand van de samenwerking stel ik een online strategie voor jouw onderneming op. Op basis van de intake, beschikbare data, bevindingen uit mijn eigen tools, best practises en ervaring stel ik een op maat gemaakte strategie voor je op.

Deze strategie bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Website analyse
  2. SEO-analyse
  3. SEA-analyse
  4. Zoekwoordenonderzoek
  5. Concurrentie-analyse
  6. Online strategie
  7. Plan van aanpak

In het plan van aanpak omschrijf ik een plan voor de komende zes maanden om jouw online doelstellingen te behalen. Afhankelijk van je budget kan er meer of minder gedaan worden.

Stap 3: Zoekmachine marketing service

Nadat we de strategie hebben besproken, ga ik meteen aan de slag met implementatie: het verbeteren van de website, de creatie van content, het opstarten van advertentie campagnes, enzovoort. Alles wat in het plan van aanpak beschreven staat en waar we het beiden over eens zijn.

In de maanden daarna blijf ik de website verder uitbreiden volgens het plan van aanpak en de lopende campagnes optimaliseren.

Maandelijks ontvang je een transparant overzicht van de uitgevoerde werkzaamheden en resultaten en bespreken we de voortgang.

Stap 4: Evaluatie

Na een half jaar komen we weer bij elkaar om de samenwerking te bespreken. Zijn de opgestelde KPI’s behaald? Wat ging goed? Wat kon beter? Samen besluiten we of we de samenwerking voortzetten.

Specialist of bureau inschakelen?

Een zoekmachine specialist inhuren heeft een aantal voordelen ten opzichte van een bureau. Ten eerste wordt je budget supereffectief besteed! Als zelfstandige heb ik namelijk geen nutteloze overheadkosten die doorberekend worden aan jou als klant. 

En ik heb de volledige controle over het project. Ik weet alle ins en outs en ben niet slechts verantwoordelijk voor een klein stukje van de online strategie. Daardoor kan ik alle losse eindjes moeiteloos aan elkaar knopen en zijn alle communicatie-uitingen met elkaar in lijn.

Zoals je misschien ook een mannetje voor de boekhouding hebt en een mannetje die je kan bellen als er iets kapot is in huis, ben ik jouw zoekmachine marketing mannetje. Het contact loopt niet via een accountmanager die geen verstand van zaken heeft, maar gewoon met de specialist.

zoekmachine optimalisatie uitbesteden

Case: Van 0 naar 16 leads per maand

Voor een lokale installateur ben ik aan de slag gegaan met zoekmachine marketing. Door een slimme combinatie van SEO en SEA genereren we elke maand meer leads!

Resultaat 2

Met minimale middelen weet Stefan maximaal resultaat te boeken. Het doel was om mijn onderneming lokaal goed vindbaar te maken. En dat is gelukt! Sinds de optimalisatie van mijn website weten steeds meer mensen mijn bedrijf online te vinden en ontvang ik wekelijks nieuwe contactaanvragen.

Petra van Alphen

Saliance

Direct resultaat na een paar belangrijke aanpassingen! Sinds Stefan met onze website aan de slag is gegaan, weten steeds meer mensen ons online te vinden en ontvangen we meer contactaanvragen dan ooit tevoren.

Jan Hofman

NPS Duurzaam

Zoekmachine marketing uitbesteden?

Overtuigd van mijn werkwijze en wil je aan de slag met zoekmachine marketing? Neem vrijblijvend contact op om jouw situatie of vraagstuk te bespreken.